Kozijn repareren en renovatie

Vaak wordt houtrot pas ontdekt als de schilder al bezig is met de behandeling van uw woning. Houtrot treedt op daar waar onvoldoende behandeld hout langdurig in aanraking komt met vocht. Het treedt vaak als eerste op bij kozijnen, liggende delen en verbindingen.

Vaak kunnen wij uw kozijn repareren, delen die te ver zijn aangetast dienen te worden vervangen door een timmerman. Als een (deel) kozijn moet worden vervangen is dit niet alleen een financiële tegenvaller voor de klant maar ook erg omslachtig.

Vaststellen van houtrot

Als houtrot wordt vastgesteld kunnen wij dit in veel gevallen nog repareren met een houtrot reparatie. Eerst wordt het rotte hout weggehaald met een freesmachine, tot aan het nog gezonde hout. Hierbij is het uiteraard belangrijk om te zien waar het hout aangetast is, en waar het echt gezonde hout begint. Vaak is het voor een houtrot behandeling niet nodig om al het hout te vervangen, maar kan vakkundig uitfrezen van het rotte hout al voldoende zijn. Het is hierbij van belang dat de reparatieplekken goed opgezuiverd en stofvrij worden gemaakt.

Hierna wordt de reparatieplek behandeld met een componenten fixeer op basis van epoxy. Als dit droog is (+/- 1 uur) kan de houtrot- vuller worden aangebracht, dan 16 uur laten uitharden waarna de vuller kan worden geschuurd, het gerepareerde oppervlak is met een schuurmachine goed vlak en strak te schuren. Als het geschuurde werk schoon en stofvrij is gemaakt, wordt het met de rest van het schilderwerk met een volwaardig verfsysteem geschilderd. Gerepareerde onderdelen blijven, mits regelmatig onderhouden, als nieuw.

Vrijblijvende offerte of afspraak op locatie?

Benieuwd naar de kosten? Vul dan het offerteformulier in en wij sturen u een prijsopgave op maat.
Liever een vrijblijvende afspraak? Bel ons direct 06-14413509