BEGLAZING

DETO Schilderwerken verzorgt naast uw schilderwerk, wandafwerking en renovatie ook de beglazing voor uw woning of kantoor.
Zijn mijn kozijnen geschikt voor het vervangen van enkel glas door dubbel glas?
We delen de mogelijkheden op in twee delen, de vaste kozijnen en de draaiende delen zoals draairamen en klapramen. De kans dat we het enkel glas kunnen vervangen door dubbel glas in de vaste houten kozijnen is heel groot. Er is vrijwel altijd ruimte om het dubbel glas te plaatsen. Bij draai- en klapramen is de mogelijkheid afhankelijk van de staat van de verbindingen en de dikte van het houtwerk. Dubbel glas is een stuk zwaarder dan enkel glas en de verbindingen moeten in staat zijn om de afstelling van het glas en dit gewicht te kunnen dragen. Dubbel glas is een stuk dikker dan enkel glas en de dikte van het houtwerk is bepalend of we deze dikte kwijt kunnen in de bestaande ramen.

Wat zijn de voordelen van dubbelglas ten opzichte van enkel glas?

✔ Comfortabel
✔ Besparing op stookkosten
✔ Geluidswerend
✔ Veiligheid

Uiteraard leveren en plaatsen wij ook enkel glas.

Het aanbrengen van dubbelglas (Thermopane) gaat als volgt:

1. Eerst de glaslatten verwijderen en schoonmaken voor hergebruik.
2. Daarna wordt in het kozijn en op de glaslat een speciale glasband aangebracht. Waar later de kit op wordt aangebracht.
3. Belangrijk hierbij is dat het glas goed verdeeld is en geplaatst is op twee glas blokjes.
4. De onderlat is meestal een ventilatie lat, maar wordt tegenwoordig ook vaak vervangen door een zogenaamde neuslat (een brede lat die de complete onderdorpel afdekt).

Schilder Utrecht
Call Now Button